TUOTTEET

Julkisivukivet

Näyttävä ja ajaton kivi soveltuu kestävyytensä vuoksi erinomaisesti rakennusten ulkopintojen rakennusmateriaaliksi haastavissakin sääolosuhteissa. Yleisimmät käyttökohteet ovat julkisivut, sokkelit ja ulkoportaat.

Sisustuskivet

Kiven luonnostaan kaunis ulkonäkö sekä monipuoliset muotoilu- ja pintakäsittelyvaihtoehdot takaavat onnistuneen lopputuloksen, oli kyseessä sitten sisälattiat, seinät, portaat, penkit, pöydät, keittiö- tai kylpyhuonetasot, boordit, laatat tai altaat.

Ympäristö- ja infrakivet

Kiven ylivertaiset ominaisuudet tekevät siitä ympäristö- ja infrarakentamisen perusmateriaalin, josta valmistetaan noppa-, nupu ja reunakivet, pollarit, muurit, siltaverhoukset sekä ulkokalusteet ja ikkunapenkit.

Tutustu alta kotimaisilta yhteistyökumppaneiltamme saataviin kivilaatuihin ja pintakäsittelyvaihtoehtoihin.

Kauttamme on myös saatavilla kaikki muut kivilajit tarpeenne mukaisesti. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Käytetyimmät kivilaadut
Muut kivet
Ulkomaiset kalkkikivet, marmorit ja muut kivilaadut
Marmorit

Marmori on maailman tunnetuin ja eräs kauimmin käytetyistä luonnonkivistä. Suurin osa maailmalla käytettävästä marmorista tuotetaan Italiassa, jossa suurin osa siitä myös käytetään.

Suomalaiset rakennuskivimarmorit ovat dolomiittimarmoreja. Väriltään marmorit voivat olla valkoisia, harmaita, mustia, vihreitä, ruskehtavia ja vaaleanpunaisia. Marmorien kalsiitti reagoi herkästi kaupunkiympäristössä tyypillisiin happamiin sateisiin ja kivi kestää huonosti kaupunkiolosuhteita. Nykyisin marmoreita käytetäänkin pääasiassa rakennusten sisätilojen pintarakenteissa.

Muut kalkkikivet

Kalkkikiviä louhitaan ympäri maailmaa ja käytetään marmorin tapaan rakennusten sisäpinnoissa sillä se on myös huonosti kaupunki-ilmastoa kestävää.

Kalkkikivet koostuvat pelkästään kalsiitista, mutta ovat värivalikoimaltaan hyvin monipuolisia, värisävyjen vaihdellessa vaaleasta mustaan. Koska elollisilla organismeilla on merkittävä osa kalkkikivien synnyssä, on luonnollista, että kalkkikivissä esiintyy yleisesti fossiileja. Mm. fossiileista johtuen kalsiittien pintakuviointi vaihtelee runsaasti, mutta jos fossiileja ei esiinny ovat kalkkikivet tyypillisesti varsin hienorakeisia.

Muut kivilaadut

Kauttamme on saatavilla myös kaikki muut kivilaadut, jotka hankimme juuri tarpeenne mukaisesti ja haluamallanne loppujalostusasteella.

Pitkä kokemuksemme kivialalta varmistaa, että tuotteemme ovat aina korkealaatuisia ja käyttötarkoitukseensa soveltuvia. Halutessasi saat kauttamme palvelua suunnittelusta aina asennukseen saakka.

Osa tuotetiedoista ja -kuvista on saatu suomalainenkivi.fi -sivustolta.