Blogi

syyskuu 22, 2017

Skaalatikku vaihtaa omistajaa

Luonnonkivialan grand old man, Vuoden kivimies 2014, lähes kaiken kivistä tietävä Granite-Master. Jos olet tehnyt töitä luonnonkivialalla, tunnet Pauli Immosen. Pauli on ollut Graniittikeskuksella töissä yli kaksikymmentä vuotta. Hän on ollut luomassa yrityksen tarinaa lähes alusta alkaen. Pauli on tehnyt Graniittikeskuksella kivitöitä jo niistä ajoista lähtien, kun Moskovaa rakennettiin suomalaisesta kivestä aina tähän päivään asti, jolloin Helsingissä rakennetaan ensimmäisiä pilvenpiirtäjiä. Kiveä ja vahvaa asiantuntijuutta tarvitaan ja sitä on löytynyt. Pauli jää tänään eläkkeelle ja antaa tilaa uusille osaajille.

Pauli on ollut meidän porukasta se, joka saapuu ensimmäisenä toimistolle ja illalla laittaa valot kiinni. Työmoraali on aina ollut ihailtavan korkea ja ”Ei tämä ole työ, tämä on elämäntapa” on kuultu Paulin suusta useamman kerran. Uusien työntekijöiden pöydille kasaantuu kiviä, kun Pauli on opettanut uusille työntekijöille alan kovinta ydintä eli kivitietoutta. Hän on parhaansa mukaan yrittänyt siirtää hiljaista tietoa eteenpäin puhumalla kiviasiaa ja jakamalla tarinoita alan ja yrityksen kommelluksista ja dramaattisista tilanteista.

Pitkältä uralta yhdeksi kohokohdaksi hänelle on jäänyt mieleen Helsingin rautatieaseman kivimiesten kunnostaminen. Graniittikeskus sai vuonna 2014 toteutettavakseen VR:n kivimiesten kunnostamisen ja kukapa muukaan siellä olisi ollut paikalla kuin Immonen. Kivimiesten osia siirrettiin turvallisuussyistä yöaikaan ja työtä valvottiin tv-kameroiden ja radiohaastattelijoiden pyöriessä ympärillä.

Katso hauska video maikkarin loppukevennyksestä tästä linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=KF95baYjZkA

On varmaa että Paulin elämäntapa muuttuu, mutta mihin suuntaan, sitä emme varmasti tiedä. Vahva epäilyksemme on, että kerran rakentaja, aina rakentaja. Olemme kuulleet huhuja, että lapsenlapselle tehtävään leikkimökkiin olisi pohjarakenne jo valettu.

Saamme Granite-Masterin tilalle toisen kivialan ammattilaisen. Tulevaisuuden kaupat yrityksessämme laskee toinen kivialan tuttu kasvo Juha Forsgren. Kerromme lisää Juhasta ensi viikolla, kun Pauli on jättänyt lopullisesti tehtävänsä ja skaalatikku on vaihtanut haltijaa.

 

Iso kiitos Pauli ja tervetuloa Juha!

Kirjoittaja: admin

0
Yhdistää
Ole hyvä ja odota...
Jätä meille viesti

Onko sinulla kysyttävää? Haluatko tarjouksen? Jätä meille viesti niin otamme sinuun pian yhteyttä.

Nimesi
* Sähköpostisi
* Kysymyksesi
Kirjaudu keskusteluun

Onko sinulla kysyttävää?

Nimesi
Sähköpostisi
* Kysymyksesi
Miten voimme olla avuksi?