Blogi

marraskuu 25, 2016

Kivimies näkyvissä

Joskus meillä Suomen Graniittikeskuksella uudistutaan oikein kunnolla. Lyhyen ajan sisään on tullut niin uutta toimaria, projekteja kuin toimitilojenkin uudistusta. Elokuun lopulla myös asennustiimimme sai uuden tekijän. Jorma Salokangas on ollut meillä kivimiehenä jo lähes 5 vuotta ja hän sai uudeksi työparikseen Miron Jeskasen. Yhdessä he muodostavat asennuksen kivijalan Suomen Graniittikeskuksella.

Miro on tehnyt ennen Graniittikeskukselle tuloaan monenlaisia raksahommia, joten aivan ummikosta ei ole kyse. Perehtyminen yrityksen toimintatapoihin ja kivirakentamiseen on tapahtunut vauhdikkaasti. Tähän mennessä Miro on ollut mukana julkisivusaneerauksissa ja sisälattioiden asennuksissa, ja kokemusta on kertynyt sekä korjaus- että uudisrakentamisesta. Monipuolisista rakennusalan tehtävistä kivihommiin siirtyminen on tarjonnut mahdollisuuden erikoistua ja syventyä juuri kivirakentamiseen ja omien sanojensa mukaan tuorein kivimiehemme on tykännyt tehdä hommia Graniittikeskuksella. Halusimme tietää, onko jokin päässyt yllättämään Miron luonnonkivialalla. No vähän hassultahan se kuulostaa, mutta uutta kivimiestämme on eniten yllättänyt se, että kivet ovat todella painavia. Massiivikiviporrastyössä erittäin painavien kivien nostaminen tuli hänelle tutuksi. Erittäin painavia kiviä nostetaan koneilla, mutta usein jopa yli sata kiloisia kivikappaleita nostavat käsin graniittikeskuksen omat supermiehet Jorma ja Miro.

Kun painaviakin kappaleita nostetaan yhdessä, ja työtä tehdään tiiviisti joka päivä, on toivottavaa, että tiimi toimii. Miro paukuttelee mielellään henkseleitään ja kertoo, että kivihommat hoituvat helposti ja oppiminen on ollut nopeaa. Sivulauseessa lennähtänyt kommentti paljastaa kuitenkin tiimityön merkityksen kivirakentamisessa: ”Enhän mä ilman Jormaa pärjäisi.” Kivihommat ovat kovaa hommaa ja sitä on parasta tehdäkin porukalla. Jorman korkea työmoraali on innostanut Miroa ja työmaalla näkyy toinen toisten kunnioitus ja motivointi.

Joulun jälkeen Mirolla on suunnitteilla lämmintä vastapainoa raskaalle työlle. Lennot Sri Lankaan on varattu ja tarkoitus on jättää reissun ajaksi Suomeen niin kivet kuin kivipölytkin. Tiedämme että käsillä tekeminen on Miron juttu, joten jatkukoon yhteiset kivihommat vielä reissun jälkeenkin!

Kirjoittaja: admin

0
Yhdistää
Ole hyvä ja odota...
Jätä meille viesti

Onko sinulla kysyttävää? Haluatko tarjouksen? Jätä meille viesti niin otamme sinuun pian yhteyttä.

Nimesi
* Sähköpostisi
* Kysymyksesi
Kirjaudu keskusteluun

Onko sinulla kysyttävää?

Nimesi
Sähköpostisi
* Kysymyksesi
Miten voimme olla avuksi?