Blogi

joulukuu 1, 2016

Ei omena kauas puusta pudonnut

Rakennusalan kuuma puheenaihe tietomallinnus on pyörinyt ajatuksissamme jo jonkin aikaa. Marko Rönn liittyi joukkoomme määräaikaiseksi projektipäälliköksi päätyönään tietomallien kehittäminen Graniittikeskuksen projekteissa. Haluamme kehittää tietomalleja eli BIMmejä (Building Information Modeling) todellisissa projekteissa ja viedä luonnonkivien tietomalleja käytäntöön. Tietomallit eli BIM:it ovat rakennuksista luotuja virtuaalimalleja ja ne ovat tulleet rakennusalalle jäädäkseen. Niitä kehittämällä ja hyödyntämällä, on mahdollista viedä rakentamisen suunnittelu täysin uudelle tasolle. Markon myötä myös me Graniittikeskuksella olemme vahvasti mukana tietomallien kehityksessä.

Tuore tietomalligurumme on koulutukseltaan teollinen muotoilija. Kiinnostus rakentamiseen ja sen kehittämiseen on ajanut Markon täydentämään koulutustaan ja tällä hetkellä Marko käy projektitoiminta-koulutusta AaltoPRO:ssa. Marko Rönn ei ole sukunsa ensimmäinen mies kivirakentamisen alalla. Jo vuosikymmeniä sitten Markon isän isoisä on polkenut pyörällä ympäri Pohjois-Pohjanmaata kivenhakkaajan työkalut repussaan. Perimätiedon mukaan isoisoisä on rakentanut ja muotoillut muun muassa Raahen Porvari- ja kauppakoulun pääsisäänkäynnin portaikon pylväineen. Markolla itsellään on yli 20 vuotta kokemusta markkinoinnista ja tuotemuotoilusta, erityisesti rakennustuoteteollisuuden ja asumisen toimialoilta. Hän on toiminut mm. hirsirakentamisen, ikkuna- ja oviteollisuuden, piharakentamisen sekä taloautomaation parissa. Laajan rakennusalan kokemuksen siivittämänä voikin sujuvasti siirtyä kivirakentamisen pariin.

Graniittikeskuksella Markon projektina on kehittää siirtymistä tietomallipohjaiseen toteutus- ja tuotannonsuunnitteluun. Asiakkaille tämä tarkoittaa mahdollisuutta hyödyntää kivituotemalleja kaikissa talon- ja infrarakentamisen vaiheissa, jopa hanke- ja tilasuunnittelun vaiheista aina ylläpitovaiheeseen. Visualisoidut ja detaljoidut ratkaisuehdotukset helpottavat päätöksentekoa kaikissa rakentamisen eri vaiheissa. Rakennusalan tietomallien kehittäminen vaatii vielä paljon työtä ja me olemme työnteon aloittaneet. Kaikki muutkin luonnonkivien tietomallien kehittämisestä kiinnostuneet ottakaa yhteyttä!

, ,
Kirjoittaja: admin

0
Yhdistää
Ole hyvä ja odota...
Jätä meille viesti

Onko sinulla kysyttävää? Haluatko tarjouksen? Jätä meille viesti niin otamme sinuun pian yhteyttä.

Nimesi
* Sähköpostisi
* Kysymyksesi
Kirjaudu keskusteluun

Onko sinulla kysyttävää?

Nimesi
Sähköpostisi
* Kysymyksesi
Miten voimme olla avuksi?